02 Februari 2007

The Fight

Donder! (Zo heet het nieuwe katje hier van twintig weken oud), het enige wezen in huis dat nog liefde geeft en jeugd en jong en aandacht valt van het balkon en is dood, dat kan er nog bij. Gods jobstreinen tellen talloos veel wagons. Ik keek naar beneden en even later bleek dat ik een lap zag liggen en niet mijn dode troost. Ze is gerepareerd in de noodopvangdierenkliniek voor 140 euro en kruipt weer onder mijn trui. Het leven is de hel, als je maar goed kijkt. Als je nog beter kijkt, en dat kan ik je aanraden, dan zie je dat er nog heel wat te bereiken valt. Reiken in de zin van aanraken.

Ik vertaal The Fight van Norman Mailer, en ik kom een meisje tegen van wat was het, drie-, vierentwintig en ze studeert algemene literatuurwetenschap, ook nog. Elrud Ibsch, W.F. Hermans, we zijn het overal over eens. Wat een leuk meisje. Ze gaat trouwen op 21 juni, ze begint waar ik eindig.

Het leven is de hel, lieve druifjes, maar zelfs in de hel valt een feestje te bouwen, kom op.

Missie Muntendam wordt steeds mooier en komt eraan, het zal tellen 2121 woorden. Het begint met vuur, en eindigt met vuur, en daartussendoor heel veel wind en water.