26 November 2003

De snackbar

Ellingmann was gisteren op café en trof daar Verbaljam, met wie hij in gesprek raakte over teksten schrijven in 't algemeen en het publiceren van lange lappen tekst op het Internet in het bijzonder.
'Wanneer de tekst boeiend genoeg is, lezen de bezoekertjes die lange lap wel uit,' merkte Verbaljam op. 'En wie daartoe niet bereid is, zoekt zijn heil wel ergens anders.' Of woorden van gelijke strekking.

Later liep Ellingmann over straat en overwoog Verbaljams woorden. 'Ik heb tot nu toe één lange lap gepubliceerd,' prevelde hij. 'Een enkeling heeft het gelezen, dat met zorg bereide feestmaal. En binnenkort komt er nog één: het vervolg op Céret de Toros (1). Dat wordt ook een 1000-plusser, vermoedelijk. Hoe los ik dit op?'
Ellingmann liep langs een snackbar en hield halt. Hij trok een kroketje uit de muur en verorberde die met smaak.
Ineens was hij eruit.
'Het volk wil kroketten...! Geef het volk kroketten!' bulderde hij. Geschrokken keken de overige bezoekers hem aan. 'Maar soms heb ik trek in een driegangenmenu,' piepte een van hen.
'Zo is dat!' brulde Ellingmann. 'En dus serveer ik voor de liefhebbers driegangenmenu's! Ik wens u nog een goedenavond!' En hij beende weg, de overige snackbarbezoekers verbijsterd achterlatend.

Thuisgekomen besloot hij zijn Chef Techniek de opdracht te geven een kader op ellingmann.com te plaatsen waarin de lange lappen aangeklikt kunnen worden. Binnenkort alhier, en speciaal bereid voor de liefhebbers van een smakelijk driegangenmenu.

Kroketten kunt u hier altijd blijven trekken.


Ik wil meuk. Naast andere dingen.
Dr. Aap (URL) - 26 November 2003

Ik wil alles behalve meuk. Ik wil een garnalencocktail met flinterdunne rogvleugel. Ik wil crème brulee met granité. Maar ik wil vooral hoofdgerechten die met zorg zijn bereid.

De kroketten haal ik wel ergens anders.
Ruben (URL) - 26 November 2003

heeft u aan de vegetariërs gedacht? persoonlijk wil ik graag een kindermenu mèt parasol, svp.
coert (URL) - 26 November 2003

Het zal mij benieuwen, welke gang mij het meest zal bekoren.
Man (URL) - 26 November 2003

Als het maar te herkauwen valt.
bicat - 26 November 2003

Ik heb zojuist uw lange lap even gelezen en het is heel goed te doen hoor. Mijn aanname bleek juist: wanneer het boeiend is geschreven leest men wel door. ;-)
Ik blijf evenwel pleiten voor zwart op wit, of in elk geval donker op licht. Want andersom 'overstralen' de letters en dat is toch ietwat vermoeiend.
Met of zonder kroketten, dit log is een mooie aanwinst!
Verbal Jam (URL) - 27 November 2003

Ik hou van mensen die OP café gaan.
jnnk (URL) - 27 November 2003

Prachtig metafoorgebruik en geinig om deelgenoot te zijn van je denkproces.
Aukje (URL) - 27 November 2003

Zo'n kroketje smaakt het lekkerste laat in de nacht.. Ik ken nog wel iemand die daar altijd voor te vinden is.
Casper (URL) - 29 November 2003